Evenimente

afis

Afis lansare Iasi

Pe 9 februarie 2009, la Iasi, “Casa cartii” a gazduit lansarea volumului jubiliar la 90 de ani dedicat parintelui Iustin Parvu, de la manastirea Petru Voda, jud. Neamt. Cartea cu titlul Parintele Iustin Parvu. Ctitor si parinte duhovnicesc, in prima parte viata Parintelui Iustin, in partea a doua interviuri cu ucenicii Parintelui si in a treia 3 cuvantari ale Parintelui Iustin rostite cu prilejul sfintirii bisericii si paraclisului manastirii Petru Voda si a bisericii de la manastirea de maici. La sfarsit este anezat si Apelul Parintelui catre credinciosi, privind documentele electronice de identitate cu cip RFID.

Editura HARITINA, Iasi, impreuna cu Sedcom Libris Iasi, au organizat sarbatorirea PARINTELUI ARHIMANDRIT IUSTIN PARVU, duhovnicul credinciosilor de pretutindeni, la implinirea varstei patriarhale de 90, la Casa Cartii din Iasi. Recunostinta si dragostea fata de Parintele Iustin Parvu a inmanunchiat-o Gratia Lungu Constantineanu in paginile volumului jubiliar „PARINTELE IUSTIN PARVU. Ctitor si parinte duhovnicesc”. Cartea este structurata in trei parti: In prima parte, Gratia Lungu Constantineanu face o prezentare succinta a vietii Parintelui Iustin, scotand in evidenta seva curata, pur romaneasca care a stat la temelia formarii si cresterii duhovnicesti a sfintiei sale.

Partea a II-a, cea mai cuprinzatoare, prezinta cititorilor exceptionala personalitate a Parintelui Iustin ca parinte duhovnicesc al duhovnicilor din ctitoriile mai multor zone ale tarii: Ardeal, Dobrogea, Moldova, unde acestia au fost trimisi sa slujeasca Biserica Ortodoxa si neamul roman ortodox. Aceasta s-a realizat prin dialogurile cu ucenici ai Parintelui Iustin, la randul lor duhovnici de autentica valoare, cat si dialoguri cu personalitati duhovnicesti care l-au cunoscut pe Parintele Iustin in timpul vietuirii sale in obstile manastirilor Bistrita si Secu.

Partea a III-a prezinta cuvantarile duhovnicesti ocazionate de sfintirea bisericilor din cele mai importante ctitorii ale Parintelui Iustin de la manastirea de calugari si de maici de la Petru Voda. Cartea prezinta in final un rezumat in limba romana si engleza.

Volumul reprezinta o continuare fireasca a cartii anterior aparute „PARINTELE IUSTIN PARVU. Viata si invataturile unui marturisitor”, volum omagial la implinirea varstei de 89 de ani.

La finalul manifestarii de la Casa Cartii, multimea Prea Cuviosilor Parinti, Prea Cuvioaselor maici, Prea Cucernicilor Parinti cat si intregul public prezent in sala arhiplina, precum si in afara salii au cantat un inaltator „”Multi ani traiasca” pentru cinstirea Parintelui Arhimandrit Iustin, la vremea vecerniciei din data de 9 februarie 2009, asa cum se sarbatoreste in ortodoxie, caci in ziua de Sfantul Mucenic Haralambie, 10 februarie 2009, Parintele Iustin a implinit patriarhala varsta de 90 de ani.

Asa cum i-a urat in carte Parintele Ioanichie Cozma de la Manastirea Bistrita, dorim si noi ca Bunul Dumnezeu sa-i daruiasca inca 150 de ani sanatosi!

La multi ani Parinte Iustin!

..

Afis lansare Sibiu

Afis lansare Sibiu

.

Pe 7 mai 2009, Biblioteca judeţeană Astra din Sibiu a găzduit lansarea cărţilor „PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU. Viaţa şi învăţăturile unui mărturisitor” şi „PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU. Ctitor şi părinte duhovnicesc”. Acţiunea a fost organizată de Editura HARITINA din Iaşi împreună cu Asociaţia SFINŢII ARDELENI din Sibiu, debutând cu frumosul imn Hristos a inviat din morţi, transformând prin glasul participanţilor spaţiul generos al sălii într-o catedrală, aşa cum remarca Domnul Director al Bibliotecii Judeţene Astra, Onuc Nemeş.

.

Părintele Consilier Profesor Dumitru Abrudan a venit să aducă şi cuvânt de binecuvântare din partea Înalt Prea Safinţitului Mitropolit Laurenţiu şi să exprime bucuria că suntem în perioada de trăire a bucuriei din perioada pascală şi cuvânt de laudă pentru o profesoară care, iată, ce osteneală şi-a ales, să ne prezinte două cărţi care să contribuie la lucrarea ziditoare pe care o face cu demnitate şi cu smerenie Părintele Iustin Pârvu.

Domnul Romeo Petrasciuc, teolog şi jurnalist, subliniază faptul că în inflaţia de carte religioasă care e tot mai mare, a aflat cu bucurie de apariţia cărţii „PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU. Viaţa şi învăţăturile unui mărturisitor” şi a citit-o pe nerăsuflate mărturisind care l-a bucurat şi l-a tulburat totodată. L-a tulburat din cauza faptului că greu găseşti cărţi asemănătoare care să te pună pe gânduri. E o carte curajoasă şi pentru că Părintele e unul din curajoşii mărturisitori ai neamului românesc care acoperă cu poziţionarea sa mare parte a problemelor pe care le ridică societatea modernă şi ştie de fiecare dată să dea un răspuns potrivit pentru momentele pe care le străbatem. E o carte care ridică multe probleme şi în mare parte oferă şi răspunsurile la aceste probleme sau atunci când nu dă răspunsuri aşa cum vrem noi să le înţelegem, le vom afla la vremea cuvenită în sufletul nostru prin aplecarea asupra acestei cărţi.

Părintele Gavriil de la Schitul Înălţarea Sfintei Cruci din Aiud apreciază strădania Doamnei Graţia autoarei, care, cu binecuvântarea Părintelui, pentru această vârstă de 90 de ani, s-a străduit să alerge prin ţară să culeagă mărturii ale acelor ucenici care au fost zidiţi sufleteşte de Părintele Iustin, cârmuitorul corabiei ţării româneşti, pentru cartea „PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU. Ctitor şi părinte duhovnicesc”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: